KONYA'NIN TEK ÖZEL ÇOCUK KARDİYOLİSİ MUAYENEHANESİ
Muayene Süreci

Bilgi Al

Sık Sorulan Sorular

Cevaplara Git

Gebelik Sırasında Kardiyoloji Takibi

Bilgi Al

Çocuk Kardiyolojik Rahatsızlıkları

DETAYLI BİLGİ AL

Çocuklarda Üfürüm

Kardiyak üfürüm, kalbin normalden farklı bir şekilde çalışması sonucu kalbin normalden farklı bir ses çıkarmasıdır. Kardiyak üfürümler her yaşta insanda görülebilir, ancak çocukluk döneminde sıkça görülür. Çoğu zaman, çocuklardaki kardiyak üfürümün nedeni bening (zararsız) olabilir ve büyük bir çoğunluğu kalbin normal bir gelişimsel özelliğidir.

Zararsız üfürümler, kalbin normal bir gelişimsel özelliği veya işlevsel bir durumdan kaynaklanabilir ve genellikle zararsızdır. Zararsız üfürümlerin en sık nedenleri:

  1. Masum Üfürümler: Bu tür üfürümler, kalp kusuru veya başka bir kalp hastalığı olmaksızın kalbin normal işlevinden kaynaklanır. Özellikle çocukluk döneminde sıkça görülür ve genellikle bir tehdit oluşturmaz.
  2. Fizyolojik Üfürümler: Fizyolojik üfürümler, bazı durumlarda vücudun normal fizyolojik tepkilerinden kaynaklanabilir. Örneğin, egzersiz sırasında kalbin daha hızlı pompalaması veya ateşli bir enfeksiyon sırasında yükselen vücut sıcaklığı gibi durumlarda kalbin normalden daha hızlı çalışması sonucu fizyolojik üfürümler oluşabilir.
  3. Fonksiyonel Üfürümler: Fonksiyonel üfürümler, kalbin normal işlevselliği sırasında ortaya çıkan geçici üfürümlerdir ve genellikle kalp hastalığı veya diğer ciddi sağlık sorunları ile ilişkili değildir. Bu tür üfürümler, özellikle bebeklerde sıkça görülür ve çoğu zaman büyüme ve gelişmeyle birlikte kaybolur.

Benign kardiyak üfürümler genellikle tedavi gerektirmezler ve çoğu durumda çocuğun kalp sağlığı izlenir. Ancak herhangi bir endişeniz varsa, bir çocuk kardiyoloğuna danışmanız önerilir.

Bununla birlikte, bazı durumlarda kardiyak üfürümün nedeni ciddi bir kalp hastalığı olabilir. Çocuklarda kardiyak üfürümün en sık nedenleri şunlardır:

  1. VSD (ventriküler septal defekt): Kalp ventriküllerinin arasında açıklık olması durumudur.
  2. Pulmoner stenoz: Akciğer atardamarının kapakçığının daralması sonucu oluşan kalp hastalığıdır.
  3. Aort stenozu: Aort kapağının daralması sonucu oluşan kalp hastalığıdır.
  4. Patent duktus arteriosus: Doğum sırasında açık kalan bir kanalın kalpte açık kalması sonucu oluşan kalp hastalığıdır.
  5. Mitral regürjitasyon: Kalbin mitral kapağının yetersizliği sonucu oluşan kalp hastalığıdır.

Tedavi, kardiyak üfürümün altında yatan nedenlere bağlı olacaktır. Ciddi kalp hastalığına bağlı olan üfürümler için, tedavi ilaçlar, cerrahi müdahale veya kombine tedaviler olabilir. Kalp hastalığı olan çocukların tedavi edilmesi, uzun vadede kalp sağlığını korumak için önemlidir.

0553 112 7675

info@drderyaarslan.com

Ferhuniye mahallesi Dr. Yusuf Ziya Paşa Sokak Baykal iş merkezi kat 2 no 6 42060 Selçuklu/Konya

Akademik Yeterlilik

Çocuk kardiyoloji konusunda tüm akademik yeterlilik şartlarını sağlamış bir uzman tarafından yapılan teşhis ve tedavi; mutlak sonuca sizi daha çok yakınlaştırır.

Tecrübe

Konya’da uzun yıllardır çocuk kardiyoloji üzerine uzman doktor olarak çalışan Prof. Dr. Derya Arslan bilgi ve tecrübeleri doğrultusunda etkin teşhis ve tedavisini kliniğinde uygulamaktadır.

Yeni Tedavi Yöntemleri

Gelişen tıp dünyasında yeni tedavi teknolojilerini yakından takip ederek, çocuk kardiyoloji üzerinde her hastamıza uygun teşhis ve tedavi metodu uygulamaktayız.

Yakın Hasta Takibi

Tüm hastalarımızın tedavi aşamasında bire bir olarak yakından takip edilmekte ve hasta yakınlarına detaylı bilgilendirme yapılmaktadır.